Home   calendar

Generation Games Rotterdam 2012 - Uitnodiging

Doe ook mee aan de Generation Games in Rotterdam!Op zaterdag 23 jun vindt in het centrum van Rotterdam een bijzonder sportevenement plaats: de Generation Games. Teams bestaande uit 2 tot 4 personen uit verschillende generaties (bijv. kind-ouder-grootouder) nemen deel aan sporten zoals voetbal, tennis, korfbal, hockey en basketball.
Het is een sportief en inspirerend evenement voor, met en door generaties. Ervaring en jong talent komen op die dag samen. Juist de interactie tussen generaties is van grote waarde: jongeren kunnen ouderen inspireren en andersom. Niet voor niets hebben de Olympische Spelen van London 2012 het motto "Inspire a Generation". En in 2012 staat in Europa de samenwerking tussen generaties centraal. Bovendien is 23 juni de dag waarop internationaal het ontstaan van de moderne Olympische Spelen op 23 juni 1894 wordt gevierd. Alles komt dus mooi samen!
Het evenement wordt georganiseerd via samenwerking van vele partijen. Het Erasmus MC is nauw betrokken (via de Rotterdamse bevolkingsstudies Generation R en ERGO), bij elk van de sportonderdelen zijn Rotterdamse sportverenigingen aanwezig voor tips en begeleiding, evenals studenten vanuit Erasmus Universiteit en Hogeschool Rotterdam, nationale sportbonden geven leuke en leerzame informatie, bedrijven en instellingen maken diverse sporten mogelijk. Ook betrokken zijn partijen als NOC*NSF, UNICEF, Right to Play, en vele andere. En ook u kunt erbij zijn en meedoen!

De sportonderdelen op 23 juni:
1. Generation Games Tienkamp
Op het Schouwburgplein en verspreid in de stad zijn 10 sporten waar de teams aan deelnemen. Per sport wordt een score neergezet, elk sportonderdeel duurt ongeveer 2 minuten.
2. Generation Games Clinic
Midden op het Schouwburgplein met je generatieteam aan een sportclinic deelnemen! U kunt kiezen uit 4 sporten, verzorgd door ervaren, enthousiaste sporters:
- Inline-skaten: verzorgd door de KNSB/KPN: op een leuk parcours op het Schouwburgplein wordt door ervaren inline-skaters een bijzondere clinic verzorgd, leuk voor zowel beginners als meer gevorderden. Voor al het materiaal wordt gezorgd (skates, helm, etc).
- Basketball rhytm: verzorgd door Mission Olympic (Coca-Cola). Op een pakkende beat leer je dribbelen, de bal passen, en diverse andere basketballtechnieken.
- Voetbal: verzorgd door Excelsior4All. Diverse voetbaldisciplines komen aan bod, zoals precisie, techniek, snelheid en balgevoel.
- Judo: verzorgd door de Rotterdamse judovereniging Hashi. Leer werpen, vallen, en vele andere technieken van het judo.
Gedurende de dag zullen vele sporters rond lopen, waaronder Olympische deelnemers, die tips geven en ook informatie over hun tak van sport.
3. Generation Games Sportquiz
Een sportieve wandeling van 4 km door de stad, waar je met je team diverse sportieve vragen probeert te beantwoorden. Ook Olympische educatie komt aan bod, het is 23 juni tenslotte de internationale Olympic Day!
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Er zijn leuke prijzen te winnen en alle deelnemers aan de Generation Games ontvangen een blijvende herinnering aan de dag.

Zo schrijft u zich in voor de Generation Games:
Stel uw eigen generatieteam samen (een team bestaat uit minimaal 2 en maximaal 4 generaties familieleden) en ga naar www.generationgames.com, daar staat nog enige achtergrondinformatie en een link naar de inschrijfsite. Om te kunnen inschrijven maakt u gebruik van een toegangscode. Voor deelnemers vanuit de Erasmus Universiteit is de code AR49106

Share |

Prof. Willem van Boom (Erasmus School of Law) kiest voor een nieuwe uitdaging in Leiden

Professor Willem van Boom (1969) is op 15 april 2014 benoemd tot hoogleraar burg

Mandeville Lezing door de Amerikaanse schrijver, historicus en journalist Russell Shorto

De negentiende Mandeville Lezing wordt op donderdag 5 juni 2014 verzorgd door de

Buluitreiking Rechtsgeleerdheid 25 april 2014

Vrijdag 25 april 2014 vindt de uitreiking van de masterbul Rechtsgeleerdheid pla

Uitreiking van de masterbul Financieel recht, vrijdag 25 april 2014

Vrijdag 25 april 2014 vanaf 14.00 uur in de Aula, Examenkamer nr. 7, campus Woud

Be Inspired: Het Rotterdamsch Juridisch dictee - 23 mei 2014

Op vrijdag 23 mei 2014 organiseert Erasmus School of Law (ESL) in samenwerking m

Be Inspired: Het Rotterdamsch Juridisch dictee! - Vrijdag 23 mei 2014

Be Inspired | 23 mei | Het Rotterdamsch Juridisch dictee23 mei 2014 - 15.30 - 18

Oratie prof.dr. W. de Wit, donderdag 12 juni 2014

Datum: 12 juni 2014, 16:00 uurLocatie: Aula van de Erasmus Universiteit Rotterda

Symposium Nederlands Juristenblad

Op 24 april organiseert het Nederlands Juristenblad een symposium in de Lorentzz

Arbeidsrecht in 2014 | PALA | PALA+ | AR Updates

Snel en goed op de hoogte van alle veranderingen in het arbeidsrechtArbeidsrecht

DenkTank zoekt Denkers (in Dutch only)

Meld je nu aan voor de Nationale DenkTank 2014De Nationale DenkTank werkt met ee