Home   De faculteit   Bibliotheken   Sanders Bibliotheek

Sanders Bibliotheek

Algemene informatie
In de Sanders Bibliotheek is een uitgebreide collectie juridische boeken, tijdschriften en andere documentatie voor het doen van juridisch onderzoek aanwezig. De bibliotheek is voornamelijk bedoeld voor de medewerkers van de Erasmus School of Law, (buiten)promovendi en studenten die zich in de masterfase van hun studie bevinden.

Onze collectie
De collectie bestaat uit circa 25.000 boeken, proefschriften, inaugurele redes, enzovoorts. Ook zijn er ongeveer 50 (veelal juridische) tijdschriften aanwezig. Hiervan wordt een archief bijgehouden. Voor het raadplegen van de collectie kunt u gebruik maken van de catalogus van de universiteitsbibliotheek (UB).

Uitleenbeleid
De meeste boeken zijn uitleenbaar, maar voor tijdschriften en bepaalde werken geldt een uitzondering. Medewerkers en promovendi kunnen boeken lenen door gebruik te maken van de desbetreffende uitleenprocedure. Studenten kunnen niet lenen bij de Sanders Bibliotheek. Zij kunnen wel materialen raadplegen en kopiëren. 


Kunst in de Sanders Bibliotheek
Een zestal schilderijen van de jonge kunstenares Sasha is momenteel te bewonderen in de Sanders Bibliotheek. Meer informatie over kunst treft u hier aan.