MyFuture

Working on a dream. In een tijd dat de wereld om ons heen iedere dag verandert is het niet enkel van belang om de studie zelf te halen, maar ook om na te denken over wat je met de studie wil gaan doen. MyFuture helpt studenten hun toekomst vorm te geven en in eigen hand te nemen door hen aan de hand van vier pijlers bruikbare tools te leren, zelfbewustzijn te creëren, doelen te laten stellen en te inspireren.

Het programma is uniek en het biedt onze Rotterdamse studenten de kans om alles uit hun studietijd te halen. Daarnaast biedt het programma kennis en ervaringen voor een goede voorbereiding op de arbeidsmarkt. Het is juist de betrokkenheid van wetenschappers, alumni en studenten die zorgen dat Rotterdam het door het MyFuture programma anders kan blijven doen. Maar dat kan de faculteit niet alleen; de rol die u en uw mede-alumni hierbij vervullen is van onschatbare waarde.

De pijlers van MyFuture

Goalsetting: Wanneer je een droom opschrijft, wordt het een doel. Het stellen van doelen draagt bij aan studiesucces. Studenten geven net als hun tutor of hoogleraar hun ‘MyFuture is…’-statement af.

Awareness: Zelfbewustzijn en het bewust zijn van je omgeving. Studenten ontdekken hun drijfveren en maken kennis met de Rotterdamse samenleving en maatschappij.

Skills: Kennismaken met vaardigheden die voor de studietijd en arbeidsmarkt van onmiskenbaar belang zijn. Studenten leren om te gaan met hun nieuwe studie en maken later kennis met goed pitchen, omgaan met stress en het efficiënt indelen van tijd.

Giving Back: Studenten komen in contact met oudere studenten en met u. Door het delen van ervaringen en verhalen inspireren leden van onze community elkaar en bieden zo handvatten voor verdere persoonlijke en professionele ontwikkeling.