Testimonials Honoursstudenten

Marit Rijndorp (Alumna)

Het Honours College heeft mij in de afgelopen twee jaar heel veel gebracht. Ik had van tevoren niet verwacht dat we zo’n hechte groep zouden worden. Naast de vele trouwe studiegenootjes heb ik er ook een aantal heel goede vriendinnen aan over gehouden. Het Honours College biedt écht een extra uitdaging naast de reguliere studie. Rechtsgeleerdheid kan soms best een beetje ‘stoffig’ zijn en dan zijn de extra activiteiten en opdrachten een leuke aanvulling en verdieping op de theorie. De uitstapjes zijn ook heel divers. Zo zijn we in het tweede jaar naar Luxemburg geweest om daar het Europese Hof van Justitie te bezoeken en hebben we voor een echte rechtbank gepleit tijdens Moot Court. Als je de keuze krijgt om mee te doen aan het Honours College, kan ik je dat zeker aanraden! Niet alleen de uitstapjes en activiteiten, maar ook de gezelligheid binnen de groep. Er studeren elk jaar veel rechtenstudenten af en het is belangrijk dat je naast je studie iets extra’s hebt ondernomen. Het Honours College vormt een mooie aanvulling op de rechtenstudie.


Morwarid Hashemi

Het Honours College biedt een platform voor studenten die binnen een gemotiveerde omgeving het beste uit hun studie willen halen. Tijdens de onderwijsgroepen ligt het niveau hoog en zijn er onderling weinig niveauverschillen te vinden. Dit is ontzettend fijn en handig, want zo leer je van je medestudenten. Daarnaast heb je hele verschillende activiteiten die de studie extra leuk maken. Kortom, het Honours College is een ontzettend leuk en leerzaam!




Femke Schouten (Alumna)

Heren gaan voor, het Hof van Justitie heeft als voertaal Frans, maar wel rechters in alle talen en de rechter kan het je tijdens het pleiten heel erg moeilijk maken, zelfs bij comparitie. De (vele) zaken die je tegenkomt tijdens je lidmaatschap als Honours College student zijn divers. Dat weet je als je toegelaten wordt: je wil immers je studie verbreden en extra dingen leren. Toen ik aangenomen werd als honoursstudent ging ik ervan uit dat die extra kennis heel basaal zou zijn. Juist het tegendeel is waar gebleken. Sinds ik in aanraking ben gekomen met het honoursprogramma op de Erasmus Universiteit, heb ik dingen geleerd waar ik zelf nog nooit van had gehoord, maar ook die ik compleet fout heb aangeleerd. Wist je namelijk dat je je naambordje eigenlijk altijd rechts moet opspelden, zodat je gesprekspartner zonder moeite je naam kan zien? Een select groepje honoursstudenten wel. Die hebben namelijk een etiquettecursus gehad. Door bij het Honours College te horen leer je heel erg veel op professioneel vlak, maar ook over jezelf. Het is daarom ook een voorrecht om deel uit te mogen maken van deze groep. Nieuwe studenten zou ik van harte aanbevelen te solliciteren: het Honours College is écht een verrijking van je studentenleven!

Eline Schenk

Elk Jaar beginnen ongeveer 5.000 studenten in heel Nederland aan de studie Rechtsgeleerdheid. Vermenigvuldig dit getal met het aantal universiteiten dat Rechtsgeleerdheid als studie aanbiedt en je hebt als studiekiezer gegarandeerd keuzestress, wat tot overmaat van ramp ook nog eens leidt tot hoofdpijn. Die keuzestress is simpel op te lossen: meld je aan voor het Honours College. Voor mij is het Honours College een “shortcut” om de mensenmassa aan toekomstige juristen een stap voor te zijn: ik onderscheid me. Rechtsgeleerdheid staat (niet geheel onterecht) bekend als een wat taaie en stoffige studie en ik beschouw het Honours College als een manier om de theorie uit je zware en prijzige boeken in de “echte wereld” te aanschouwen en er zelfs aan mee te kunnen doen. Ik vind de meest waardevolle toevoeging van het Honours College de onderwijsgroepen die je volgt met je “mede honoursstudenten”. Het niveau ligt hier beduidend hoger dan bij de reguliere onderwijsgroepen door de gemotiveerde en goed voorbereide studenten. Als jij het onderste uit de kan wil halen voor zowel jezelf als je studie dan kan ik het Honours College echt aanbevelen!

Ilham Ezzamouri

Vlak na aanmelding voor de opleiding Rechtsgeleerdheid ontving ik een e-mail met informatie over de aanmelding voor het Honours College. Razend enthousiast meldde ik mijzelf aan voor dit programma. Ik zag deze extra inhoudelijke uitdaging, in combinatie met mijn ambities en wens om aan dit programma deel te nemen, als een mooi begin van mijn studie. Nu twee jaar verder zijn mijn verwachtingen zelfs overtroffen! Het Honours College is bij uitstek geschikt om je horizon te verbreden en om affiniteit te creëren met verscheidene rechtsgebieden. Een ander positief aspect aan het Honours College zijn de onderwijsgroepen. De groep gedreven en enthousiaste studenten om je heen prikkelt je om het maximale uit je opleiding te halen. Gedurende mijn periode bij het Honours College heb ik al heel wat blokactiviteiten, modules en andere activiteiten mogen meemaken. Voor mij was de studiereis naar Edinburgh een absoluut hoogtepunt. Deze reis heb ik niet alleen zelf georganiseerd, maar heeft mij ook de kans geboden om het recht in een internationale context te zien. 

Samuel van Eijnatten

Het Honours College heeft me dit jaar door alle extracurriculaire activiteiten veel gebracht. Voor wie geïnteresseerd is in niet alleen de reguliere vakken, maar ook in de onderwerpen en de activiteiten die de studie nóg boeiender maken, is het Honours College erg geschikt. Naast het inhoudelijke voordeel leer je veel mensen goed kennen, omdat je samen blokactiviteiten, modules en onderwijsgroepen volgt. Juist omdat je met andere honoursstudenten samen in een onderwijsgroep zit, is iedereen tijdens de onderwijsgroep geïnteresseerd in de stof. Dat zorgt voor een hoog niveau. Daarnaast is een van de leukste aspecten van het Honours College toch wel dat je diverse uitstapjes maakt naar bijvoorbeeld de rechtbank, Eurojust en het College voor de Rechten van de Mens. Ten slotte is deelname aan het Honours College ook een uitstekende manier om je te onderscheiden van de andere rechtenstudenten!