Testimonials studenten EHLC

Marit Rijndorp

Het EHLC heeft mij in de afgelopen twee jaar heel veel gebracht. Ik had van tevoren niet verwacht dat we zo’n hechte groep zouden worden. Naast de vele trouwe studiegenootjes heb ik er ook een aantal heel goede vriendinnen aan over gehouden. Het EHLC biedt écht een extra uitdaging naast de reguliere studie. Rechtsgeleerdheid kan soms best een beetje ‘stoffig’ zijn en dan zijn de extra activiteiten en opdrachten een leuke aanvulling en verdieping op de theorie. De uitstapjes zijn ook heel divers. Zo zijn we in het tweede jaar naar Luxemburg geweest om daar het Europese Hof van Justitie te bezoeken en hebben we voor een echte rechtbank gepleit tijdens Moot Court. Als je de keuze krijgt om mee te doen aan het EHLC, kan ik je dat zeker aanraden! Niet alleen de uitstapjes en activiteiten, maar ook de gezelligheid binnen de groep. Er studeren elk jaar veel rechtenstudenten af en het is belangrijk dat je naast je studie iets extra’s hebt ondernomen. Het EHLC vormt een mooie aanvulling op de rechtenstudie.

Alexandre van den Hoven

Deel uitmaken van het Erasmus Honours Law College (EHLC) is een verrijking van je tijd als student Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in verschillende opzichten. Als lid van het EHLC wordt je samen met andere EHLC studenten ingedeeld in de onderwijsgroepen. Daardoor kom je in een onderwijsgroep waarin iedereen gemotiveerd is om tot de kern van de problemen te komen en ga je meer de diepte in qua literatuur. Daarnaast worden er binnen het EHLC verschillende (blok)activiteiten en modules georganiseerd. Afgelopen jaar heb ik met het EHLC onder andere een aantal zaken bijgewoond bij de rechtbank Rotterdam, PI De Schie bezocht en deel genomen aan de module Burenrecht en de module Etiquette. Tijdens de module Burenrecht hebben we verschillende colleges gehad van professionals binnen dit rechtsgebied. Tijdens de module Etiquette heeft Heleen Hulshof ons tijdens verschillende bijeenkomsten wegwijs gemaakt in de wereld van etiquette, onder deze module viel ook een geheel verzorgd diner bij de Hotelschool The Hague waar ons de fijne kneepjes van de tafeletiquette uitgelegd werden. Ik heb het eerste collegejaar als EHLC student als heel leerzaam en heel gezellig ervaren en ik raad iedereen die alles uit zijn/haar studie Rechtsgeleerdheid wil halen te solliciteren naar een plek binnen het EHLC!

Morwarid Hashemi

Het EHLC biedt een platform voor studenten die binnen een gemotiveerde omgeving het beste uit hun studie willen halen. Tijdens de onderwijsgroepen ligt het niveau hoog en zijn er onderling weinig niveauverschillen te vinden. Dit is ontzettend fijn en handig, want zo leer je van je medestudenten. Daarnaast heb je hele verschillende activiteiten die de studie extra leuk maken. Kortom, het EHLC is een ontzettend leuk en leerzaam!


Femke Schouten

Heren gaan voor, het Hof van Justitie heeft als voertaal Frans, maar wel rechters in alle talen en de rechter kan het je tijdens het pleiten heel erg moeilijk maken, zelfs bij comparitie. De (vele) zaken die je tegenkomt tijdens je lidmaatschap als EHLC student zijn divers. Dat weet je als je toegelaten wordt: je wil immers je studie verbreden en extra dingen leren. Toen ik aangenomen werd als Honours student ging ik ervan uit dat die extra kennis heel basaal zou zijn. Juist het tegendeel is waar gebleken. Sinds ik in aanraking ben gekomen met het Honours programma op de Erasmus Universiteit, heb ik dingen geleerd waar ik zelf nog nooit van had gehoord, maar ook die ik compleet fout heb aangeleerd. Wist je namelijk dat je je naambordje eigenlijk altijd rechts moet opspelden, zodat je gesprekspartner zonder moeite je naam kan zien? Een select groepje Honours studenten wel. Die hebben namelijk een Etiquette cursus gehad. Door bij het EHLC te horen leer je heel erg veel op professioneel vlak, maar ook over jezelf. Het is daarom ook een voorrecht om deel uit te mogen maken van deze groep. Nieuwe studenten zou ik van harte aanbevelen te solliciteren: het EHLC is écht een verrijking van je studentenleven!