Testimonials studenten EHLC

Marit Rijndorp (Alumna)

Het Honours College heeft mij in de afgelopen twee jaar heel veel gebracht. Ik had van tevoren niet verwacht dat we zo’n hechte groep zouden worden. Naast de vele trouwe studiegenootjes heb ik er ook een aantal heel goede vriendinnen aan over gehouden. Het Honours College biedt écht een extra uitdaging naast de reguliere studie. Rechtsgeleerdheid kan soms best een beetje ‘stoffig’ zijn en dan zijn de extra activiteiten en opdrachten een leuke aanvulling en verdieping op de theorie. De uitstapjes zijn ook heel divers. Zo zijn we in het tweede jaar naar Luxemburg geweest om daar het Europese Hof van Justitie te bezoeken en hebben we voor een echte rechtbank gepleit tijdens Moot Court. Als je de keuze krijgt om mee te doen aan het Honours College, kan ik je dat zeker aanraden! Niet alleen de uitstapjes en activiteiten, maar ook de gezelligheid binnen de groep. Er studeren elk jaar veel rechtenstudenten af en het is belangrijk dat je naast je studie iets extra’s hebt ondernomen. Het Honours College vormt een mooie aanvulling op de rechtenstudie.

Morwarid Hashemi

Het Honours College biedt een platform voor studenten die binnen een gemotiveerde omgeving het beste uit hun studie willen halen. Tijdens de onderwijsgroepen ligt het niveau hoog en zijn er onderling weinig niveauverschillen te vinden. Dit is ontzettend fijn en handig, want zo leer je van je medestudenten. Daarnaast heb je hele verschillende activiteiten die de studie extra leuk maken. Kortom, het Honours College is een ontzettend leuk en leerzaam!


Femke Schouten (Alumna)

Heren gaan voor, het Hof van Justitie heeft als voertaal Frans, maar wel rechters in alle talen en de rechter kan het je tijdens het pleiten heel erg moeilijk maken, zelfs bij comparitie. De (vele) zaken die je tegenkomt tijdens je lidmaatschap als Honours College student zijn divers. Dat weet je als je toegelaten wordt: je wil immers je studie verbreden en extra dingen leren. Toen ik aangenomen werd als Honours student ging ik ervan uit dat die extra kennis heel basaal zou zijn. Juist het tegendeel is waar gebleken. Sinds ik in aanraking ben gekomen met het Honours programma op de Erasmus Universiteit, heb ik dingen geleerd waar ik zelf nog nooit van had gehoord, maar ook die ik compleet fout heb aangeleerd. Wist je namelijk dat je je naambordje eigenlijk altijd rechts moet opspelden, zodat je gesprekspartner zonder moeite je naam kan zien? Een select groepje Honours studenten wel. Die hebben namelijk een Etiquette cursus gehad. Door bij het Honours College te horen leer je heel erg veel op professioneel vlak, maar ook over jezelf. Het is daarom ook een voorrecht om deel uit te mogen maken van deze groep. Nieuwe studenten zou ik van harte aanbevelen te solliciteren: het Honours College is écht een verrijking van je studentenleven!