Testimonials Fiscaal recht

Thom Sigtermans (bachelorstudent Fiscaal Recht)

''Belasting is overal, de blauwe envelop op de deurmat (of via een e-mail), de btw bij je boodschappen of kijk maar eens op je loonstrookje als je een bijbaantje hebt. Fiscaal Recht is een heel dynamisch rechtsgebied, waar constant veranderingen en discussies over zijn.

Ook wordt de invloed op belastingen van de Europese Unie steeds groter. Dit zijn een aantal dingen die mijn studie zo leuk maakt. Sla de krant maar eens open je komt sowieso wel een artikel tegen waar iets gezegd wordt over belastingen. Het is een duidelijk opzichzelfstaande studie, je hebt voor fiscale vakken zelfs een andere wettenbundel. Deze hoef je trouwens echt niet uit je hoofd te leren, je mag hem altijd bij je hebben. Verder komen er in de opleiding niet alleen maar fiscale vakken voorbij, maar ook veel andere rechtsgebieden. Dit geeft een bredere blik die ik erg verfrissend vind.

Daarnaast vind ik het Probleem Gestuurd Leren dat de Erasmus School of Law biedt een voordeel. Doordat ik veel intensiever met de stof omga, kan ik deze beter onthouden en verwoorden. We behandelen de stof eerst in kleine onderwijsgroepen en dan komt er verdere verdieping bij de hoorcolleges. Met Fiscaal Recht maak je het complexe Nederlandse belastingstelsel eigen.''