Toelating

De 7.0-norm

Om toegelaten te worden tot de Double Degree in Recht & Bedrijfskunde moet je minimaal een 7.0 gemiddeld staan op je vwo-eindlijst van de middelbare school. Dit wordt bepaald aan de hand van alle afgeronde cijfers van het gemeenschappelijk en het profieldeel en het hoogste cijfer van het keuzedeel.

Let op! De opleiding Bedrijfskunde vereist minimaal Wiskunde A om toegelaten te worden tot de bachelor Bedrijfskunde en dus ook tot de Double Degree in Recht & Bedrijfskunde.
 

Studiekeuzecheck

Nadat je jezelf hebt aangemeld voor een bacheloropleiding ontvang je een vragenlijst (studiekeuzecheck). Deze ontvang je voor zowel de opleiding Bedrijfskunde als voor de opleiding Rechtsgeleerdheid/Fiscaal Recht.

De vragenlijst helpt je om te kijken of je een studie hebt gekozen die aansluit bij jouw interesses, capaciteiten en verwachtingen. Het invullen van deze vragenlijst is een verplicht onderdeel van je inschrijving.

Naast de vragenlijst is aanwezigheid bij een studiekeuzebijeenkomst bij de opleiding Bedrijfskunde verplicht! Je neemt deel aan een verplichte bijeenkomst waarin je jouw beeld van de studie Bedrijfskunde kunt toetsen door een dag te ervaren hoe het is om te studeren aan de Rotterdam School of Management (RSM). Je gaat in teams aan de slag met een case, speelt een RSM quiz en krijgt een antwoord op al jouw vragen.