Toelating

vwo-profielen

Je kunt met alle profielen instromen bij alle bacheloropleidingen van Erasmus School of Law.


hbo-propedeuse of hbo-einddiploma

Je wordt ook toegelaten met een hbo-propedeuse of hbo-einddiploma van een erkende hbo-instelling. Als je je aanmeldt op basis van een door jou behaalde propedeuse van een hbo-opleiding moet je deze vóór 31 augustus 2017 hebben afgerond*.

Een scan van jouw propedeusediploma/verklaring/cijferlijst stuur je naar het Centraal Bureau Inschrijvingen via cbi@remove-this.oos.eur.nl.

*Als je jouw propedeusediploma voor deze datum nog niet in je bezit hebt, dan kan je ook een verklaring van jouw hogeschool of een cijferlijst waaruit blijkt dat je alle 60 studiepunten behaald hebt, opsturen. Deze verklaring of cijferlijst dient wel ondertekend te zijn door de onderwijsinstelling waar je jouw propedeuse hebt behaald!
 

Uitzonderingen

mr.-drs. programma
Studenten die instromen op basis van een hbo-propedeuse bij het mr.-drs. programma, moeten voor wat betreft de economiestudie aan aanvullende vereisten voldoen.

Zij kunnen niet direct aan het mr.drs.-programma beginnen, maar starten in het eerste jaar alleen met de economiestudie of alleen met de rechtenstudie. Als ze daar aan het BSA voldoen en gemiddeld minimaal een 7.0 halen, kunnen ze vanaf jaar 2 alsnog in het programma instromen. De opgelopen achterstand is goed weg te werken.


Buitenlands diploma

Wanneer je een buitenlandse vooropleiding met succes hebt afgerond, neem dan tijdig contact op met het Admissions Office van de universiteit.

Telefoon: 010 - 408 17 86.
E-mail: admissions.office@remove-this.oos.eur.nl.


Colloquium doctum

Ben je 21 jaar of ouder en beschik je niet over de vereiste vooropleiding?

In bepaalde gevallen kan je dan toch worden toegelaten tot een van de bacheloropleidingen aan Erasmus School of Law. Daarvoor moet je deelnemen aan een toelatingsonderzoek (colloquium doctum) om aan te tonen dat je geschikt bent voor het volgen van één van de opleidingen.

Meer informatie over het colloquium doctum.