ESL-NUS Exchange plus programma

Wil jij common law studeren aan dé topuniversiteit van Zuidoost-Azië en dit combineren met een Engelstalige Master van ESL? Meld je dan nu aan voor het tweejarige Exchange plus programma van ESL en de National University of Singapore (NUS) en haal binnen twee jaar tijd twee LL.M. titels!

National University of Singapore

De National University of Singapore (NUS) is een internationale topuniversiteit. In de Times Higher Education World Universities Ranking staat zij maar liefst op de 26e plek. ESL  en NUS wisselen sinds geruime tijd studenten uit voor één semester binnen hun reguliere uitwisselingsprogramma. Het Exchange plus programma gaat een stap verder en zorgt ervoor dat studenten van beide instellingen ook een volledige Master bij elkaars law schools kunnen volgen. Het exchange plus programma biedt jaarlijks plaats voor drie excellente en gemotiveerde studenten.


Opzet

Nadat je je Bachelor Rechtsgeleerdheid met excellente resultaten hebt afgerond start je 1 augustus met je LL.M. in Singapore. Je kunt kiezen uit de volgende varianten:

  • Corporate & Financial Services Law
  • Intellectual Property & Technology Law
  • International & Comparative Law
  • Maritime Law
  • Asian Legal Studies
  • Algemene LLM

De LL.M. van NUS bestaat uit 40 credits. De volgende NUS vakken zijn voor alle ESL studenten verplicht:
Common Law Legal System of Singapore (4 credits) en Common Law Reasoning & Writing (8 credits). 

Nadat je je LL.M. in Singapore hebt behaald ga je in het tweede jaar verder in Nederland met een van de Engelstalige Masters van ESL: Commercial and Company Law, Maritime and Transport Law en International and European Union Law.  

In dit tweede jaar volg je alle vakken t/m blok 3 en schrijft een scriptie. Je brengt 23 NUS credits (= 15 ECTS) in waardoor je aan de vereiste 60 ects voldoet. In totaal haal je in twee jaar dus 105 ects. Voor je vertrek naar Singapore stem je (in verband met de inbreng) de te volgen vakken af met de programma coördinator van jouw toekomstige ESL Master.

De combinatie van een Nederlandstalige Bachelor van ESL plus een van de Engelstalige Masters van ESL voldoet aan de eisen van het civiel effect.


Kosten

Tijdens je studie in Singapore blijf je ingeschreven staan bij ESL en betaal je collegegeld aan ESL. Daarnaast betaal je in Singapore een paar honderd euro voor oa je registratie, verzekering en het inschrijven voor tentamens.
Normaal gesproken kost een LL.M. bij NUS voor internationale studenten ruim 20.000 euro, dankzij de ESL-NUS overeenkomst worden deze kosten kwijtgescholden! Uiteraard moet je zelf je reis en verblijfkosten in Singapore betalen.
Tijdens je tweede jaar betaal je uiteraard ook gewoon collegegeld aan ESL. Zolang je nog geen master aan een Nederlandse onderwijsinstelling hebt behaald betaal je het wettelijk collegegeld (circa €2000).


Voorwaarden

Op het moment van aanmelding ben je een Bachelor 3 student Rechtsgeleerdheid bij ESL
Na terugkeer uit Singapore ga je een van de Engelstalige Masters van ESL volgen. 
Minimum TOEFL score: iBT 100 

Aanmelding

Je kunt je tot 1 februari aanmelden. Erasmus School of law selecteert aan de hand van studieresultaten, motivatiebrief en cv drie studenten en draagt deze voor aan NUS. NUS bepaalt uiteindelijk welke studenten worden toegelaten.

Vragen?

Neem contact op met het studiepunt: uitwisseling@remove-this.law.eur.nl of loop langs bij L2-19.