MyFuture

Working on... a dream.

Als je studeert aan onze faculteit heb je een droom. Wanneer je deze droom opschrijft wordt het een doel. MyFuture helpt jou met het stellen van je doelen en het verwezenlijken van je dromen.

Dat doen we binnen de volgende vier pijlers:

Goalsetting
Om succesvol te zijn moet je doelen stellen. Je kunt makkelijker vasthouden aan je doelen op het moment dat je deze scherp voor ogen hebt! Waarom ben je aan deze studie begonnen, wat kun je met de studie doen en wat wil je eigenlijk zelf met de studie bereiken? 

Awareness 

Aan Goalsetting gaat Awareness vooraf. Wat zijn jouw drijfveren, hoe blijf je in balans en hoe voelt het om keuzes te maken die bij jou passen? Door het volgen van inspirerende workshops leg je een stevige basis voor jezelf waar je de rest van je (studie)loopbaan profijt van hebt. Tijdens de bijeenkomsten kom je in contact met waardevolle coaches en alumni van onze faculteit die je kunnen vertellen over de keuzes die zij hebben gemaakt en de rol die zij kunnen spelen tijdens je studie.

Skills
 
Om handen en voeten te geven aan de gestelde doelen zijn arbeidsmarkt- en studievaardigheden van groot belang. In het eerste jaar ligt de focus met name op de studie en helpen we je met 'leren studeren', alles is anders dan je vorige opleiding. In de latere studiejaren wordt de focus verschoven naar het opdoen van vaardigheden waar jij je voordeel mee kan doen tijdens én na de studie.

Giving Back
In de MyFuture workshops word je als jonge student in contact gebracht met inspirerende sprekers, oudere studenten en alumni. Wellicht vind je het zelf ook prettig om wat terug te doen. Dit kan bijvoorbeeld door mee te helpen bij (culturele) events of door vrijwilligerswerk te doen. 


PAP
Voordat de studie begint krijg je de kans om in de zomer vier dagen aan de slag te gaan met Personal Leadership tijdens het Pre Academic Programme (PAP).

B1
In het B1 volgen alle voltijd studenten tijdens het eerste vak de module goalsetting. Dat eindigt in een MyFuture statement: MyFuture is… Na onderling met elkaar in gesprek gegaan te zijn tijdens Open Conversation start in oktober het programma MyFuture. In het B1 is dit programma gericht op Personal Leadership. Er is plaats voor maximaal 100 studenten.

B2 en B3
Studenten uit het B2 en B3 kunnen deelnemen aan het programma dat in oktober start. Tevens worden er speciale events georganiseerd, zoals hulp bij het kiezen van een minor of master.

MyFuture+
Een bachelor duurt drie jaar. Er kunnen echter redenen zijn om, al dan niet bewust gekozen, vier jaar over de bachelor te doen. MyFuture denkt in het MyFuture+ programma graag met je mee over een zinvolle invulling van dit extra bachelorjaar waarin je én je laatste vakken afrondt én extra nuttige kennis en ervaringen opdoet.

Master
In de master biedt MyFuture workshops aan die sterk gericht zijn op jouw stap naar de arbeidsmarkt. Aan deze workshops mogen enkel masterstudenten meedoen. Er is een apart programma voor internationale master studenten.

Deelname aan het programma is vrijwillig en kosteloos. Wel verwachten we dat je bij iedere workshop van max. drie uur waarvoor je je inschrijft aanwezig bent. Indien je zonder geldige reden en zonder tijdige afmelding (48 uur van te voren) niet voor de workshop komt opdagen, geldt er een no show fee van 15,00 euro.