Studenten aan het woord

Marlon van der Slot (Alumna)

''Op de middelbare school twijfelde ik al een tijdje tussen de studies Economie en Fiscaal Recht en besloot ik Economie te gaan studeren. Het jaar daarop besloot ik ook de bachelor Fiscaal Recht te gaan volgen en daarop aansluitend volg ik nu met alle plezier de master Fiscaal Recht. Na de bachelor Fiscaal Recht was het voor mij een logische stap om ook de master Fiscaal Recht te volgen. Een keuze die een juiste bleek te zijn, want ik ga elke dag met plezier aan de studie. 

Ik ben blij dat ik voor deze master heb gekozen, aangezien de fiscaliteit mij erg interesseert. Iedereen heeft dagelijks met belastingen te maken, wat het vak zeer actueel maakt. Mijn interesse gaat uit naar de dynamische wereld van de fiscaliteit en ik hoop in deze dynamische wereld veel te kunnen bereiken.

De verdiepende vakken die in de master Fiscaal Recht gegeven worden, zijn een perfecte aansluiting op de bachelor fiscaal recht. De docenten van de master brengen veel praktijkkennis over en geven les op een interactieve wijze, hetgeen de studieresultaten ten goede komt. De master aan de Erasmus Universiteit is een perfecte uitdaging om je fiscale kennis te verbreden en je klaar te stomen voor de praktijk. Erasmus Universiteit is een goede universiteit, waar alles op en top geregeld is. Ik voel mij hier erg op mijn plek en heb dan ook geen moment spijt gehad dat ik op deze universiteit de master Fiscaal Recht ben gaan volgen.''

 

Zhannet Aidinian

''Mijn naam is Zhannet Aidinian en ik ben momenteel masterstudent Fiscaal recht. De combinatie van recht en economie sprak mij destijds aan om de keuze te maken Fiscaal recht te gaan sturen. Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt van die keuze. De studie is zeer uitdagend en actueel. Vaak komt het voor dat je iets in de krant leest of iets op het journaal voorbij ziet komen dat vervolgens behandeld wordt tijdens de hoorcolleges.

Het leuke aan de studie is daarnaast dat je de fiscale kennis al tijdens de studie in de praktijk kan toepassen. Zo kan je al als eerstejaarsstudent je aanmelden als medewerker bij de Belastingwinkel om zo mensen te helpen met de belastingaangifte. Dit is een uiterst leerzame en een leuke ervaring.

Erasmus School of Law biedt sinds enkele jaren het ‘probleem gestuurd leren’ aan. Het fijne aan dit systeem is dat je onderwijs volgt in onderwijsgroepen van ongeveer 10 studenten. De onderwijsgroepen veranderen steeds elk blok waardoor je gedurende de studie veel medestudenten leert kennen. Tot slot wil ik afsluiten met met een bekende citaat van Benjamin Franklin onder de fiscalisten: ‘In this world nothing can be said to be certain, except death and taxes'.''