Studenten aan het woord

Ruben Kamerling (Alumnus)

De master Ondernemingsrecht biedt een afwisselend programma, waarbij de nadruk ligt op de werking van het recht in de praktijk. Dit wordt bereikt dankzij gastcolleges van (inter)nationale topjuristen en opdrachten die aansluiten bij de dagelijkse praktijk van een afgestudeerde jurist. Bovendien is er voldoende keuzeruimte, waardoor studenten het programma naar eigen wens in kunnen vullen. Maak er dus iets moois van!

Zelf heb ik voor de master Ondernemingsrecht gekozen omdat ik na stages, in-housedagen en masterclasses erg enthousiast geworden ben over de commerciële advocatuur, voornamelijk de grote kantoren hebben mijn interesse. Het viel mij op dat, ongeacht op welke sectie men bij een groot advocatenkantoor werkt, grondige kennis van het ondernemingsrecht onontbeerlijk is.

Om die reden leek de master Ondernemingsrecht mij een goede voorbereiding op een loopbaan bij een groot advocatenkantoor. Overigens raad ik komende masterstudenten aan om naast de studie actief te zijn in de oriëntatie op de arbeidsmarkt. De oriëntatiemogelijkheden op dit vlak zijn ruim aanwezig en kennismaken met jouw toekomstige werkgever is niet alleen noodzakelijk, maar vaak ook erg leuk!

De Erasmus Universiteit Rotterdam, en Erasmus School of Law bij uitstek, is naar mijn mening een vernieuwende universiteit. Men teert niet op een verouderde reputatie, maar is altijd op zoek naar verbeteringen, nieuwe initiatieven en talenten. Wanneer je daarbij optelt dat de campus in de modernste stad van Nederland ligt, dan resteert slechts één vraag: waarom zou je hier niet willen studeren?
 

Jan Verhaart (Alumnus)

De master Ondernemingsrecht is gevarieerd wat betreft de inhoud en de opzet van de colleges. De onderwerpen van de vakken zorgen voor een brede kijk op het ondernemingsrecht. Het eerste vak ‘onderzoekpracticum’ is even aanzetten, maar daardoor begint het jaar gelijk goed en leer je medestudenten beter kennen. Tijdens het onderzoekspracticum is mijn schrijfvaardigheid flink verbeterd, hetgeen helpt bij het schrijven van mijn scriptie.

Het gehele jaar door worden gastcolleges gegeven door verschillende juristen uit de praktijk. In mijn jaar was dat bijvoorbeeld de curator van DSB Bank en een oud-ceo van Ahold. Naast dat het erg leuk is om van hen de mooie (oorlogs)verhalen te horen, krijg je hierdoor een goede kijk op de praktijk.

Al met al een mooie master die ervoor zorgt dat jij de vele kanten van het ondernemingsrecht kunt zien.