Nieuwsoverzicht

Nieuw: Wetenschapper in de Spotlight

Woensdag, 24 mei 2017

Wat drijft onze hoogleraren, PhD’ers, onderzoekers en Universitair (hoofd)docenten? Waar komt hun passie voor het recht, de criminologie of het fiscaal recht vandaan? Met welke onderzoeken zijn ze bezig? En wat onderscheidt Erasmus School of Law en haar onderzoek van de rest van de academische wereld?

Eerste lichting studenten master ‘Toga aan de Maas’ ontvangt bul

Woensdag, 24 mei 2017

Een bijzondere buluitreiking op maandag 29 mei: een select groepje van negentien studenten van Erasmus School of Law rondt die dag het nieuwe studieprogramma ‘Toga aan de Maas’ af. Met deze dubbele master zijn zij extra goed voorbereid op de beroepspraktijk.  

Artikel ESL-onderzoeker beoordeeld als ‘Outstanding Paper in the 2017 Emerald Literati Network Awards for Excellence’

Woensdag, 24 mei 2017

Het artikel ‘Workplace aggression toward local government employees: target characteristics’ van dr. Tamar Fischer en Lisa van Reemst MSc is door de redactie van het tijdschrift International Journal of Public Management uitgeroepen tot ‘Outstanding Paper in the 2017 Emerald Literati Network Awards for Excellence’.

Prof. dr. mr. Evert Stamhuis benoemd tot hoogleraar Law and Innovation

Vrijdag, 19 mei 2017

Prof. dr. mr. Evert Stamhuis is met ingang van 1 mei 2017 benoemd tot hoogleraar Law and Innovation aan Erasmus School of Law.

Maarten Kroeze - Van hoogleraar bij ESL naar raadsheer in de Hoge Raad

Woensdag, 10 mei 2017

Op 28 oktober 2005 hield Maarten Kroeze zijn oratie - over 'Bange bestuurders' - bij het aanvaarden van zijn leerstoel Ondernemingsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Bijna 11 jaar en onder meer een decanaat later is Maarten op 1 september 2016 als raadsheer toegetreden tot de civiele kamer van de Hoge Raad der Nederlanden.

29 May 2017 | Open Science: the National Plan

Woensdag, 10 mei 2017

You are kindly invited to join the first national meeting for researchers on Open Science. The meeting will take place on the 29 May 2017 and will be hosted at the Aula of TU Delft

JFR organiseert Ouderendag 2017

Woensdag, 3 mei 2017

De JFR Pro Bonocommissie heeft in samenwerking met Coalitie Erbij, de heer Ben de La Mar, prof. mr. dr. Ruben Houweling en prof. dr. Paul van de Laar een dag georganiseerd voor de ouderen van Rotterdam.

EGSL welcomes Xianghan Meng from Renmin University

Woensdag, 3 mei 2017

Xianghan is a PhD researcher from Renmin University, where she conducts research in the Jurisprudence Department. Under the supervision of Martin Buijsen she participates in the research programme Rethinking the Rule of Law in an Era of Globalisation, Privatisation and Multiculturalisation of Erasmus School of Law.

Lustrumcongres Lothgenoten: de bezieling in het recht

Dinsdag, 2 mei 2017

Op donderdag 13 april organiseerde Studiegezelschap Lothgenoten in het Erasmus Paviljoen een “Lustrumcongres”: De bezieling in het recht. Niet alleen actieve leden en betrokken hoogleraren werden verwelkomd; een ieder was welkom. Zo was de zaal onder andere gevuld met Rotterdamse en Leidse studenten, Erasmus School of Law-medewerkers, en familie en vrienden.

De juiste keuze: ruim 50 bachelor 2 studenten maken kennis met minoraanbod

Dinsdag, 2 mei 2017

Afgelopen woensdag 26 april bood het MyFuture programma tweedejaarsstudenten de gelegenheid om zich breder en dieper te oriënteren op het minoraanbod van Erasmus School of Law. De minor is dé kans bij uitstek om verdiepende kennis, bijvoorbeeld met het oog op een master, op te doen of om kennis te maken met een nieuwe discipline.