Zoeken

Nieuws


Verdediging preadvies prof. mr. Pieter Verrest

Maandag, 16 oktober 2017

Op vrijdag 6 oktober jl. verdedigde prof. mr. Pieter Verrest, hoogleraar straf(proces)recht, ihb Europees en internationaal strafrecht), in Mechelen zijn preadvies: Terrorisme: een analyse van het Belgische en Nederlandse materieel strafrecht, geschreven voor de Nederlands-Vlaamse Vereniging voor Strafrecht (NVVS).

Interdisciplinaire expert meeting ‘Bestuursrecht in de veranderende publieke ruimte. Grondslagen van een responsief bestuursrecht’

Donderdag, 12 oktober 2017

Op 10 november 2017 vindt op de EUR een interdisciplinaire expert meeting plaats over ‘Bestuursrecht in de veranderende publieke ruimte. Grondslagen van een responsief bestuursrecht’. Organisatoren zijn Dr. Lukas van den Berge, Dr. Jurgen Goossens, Prof. Sanne Taekema en Prof. Ben Schueler. 

EFS-Seminar ‘Taxation in a Digitising World’

Dinsdag, 10 oktober 2017

Woensdag 11 oktober 2017 organiseert EFS, het Engelstalig seminar ‘Taxation in a digitising world: Solutions for corporate income tax and value added tax'. Deskundigen uit de wetenschap en de advieswereld geven hun inspirerende visie op de uitdagingen die belastingheffing op economische activiteiten in deze tijd van digitalisering met zich meebrengt.

Prof. Sigrid Hemels opnieuw in Top 100 van De Dikke Blauwe

Donderdag, 5 oktober 2017

 Professor Sigrid Hemels, hoogleraar Belastingrecht aan Erasmus School of Law, staat ook dit jaar in de Top 100 van De Dikke Blauwe. Dit is een lijst met de invloedrijkste spelers in het Nederlandse filantropische veld. In deze vierde editie staat Professor Hemel op plaats 62.

Nieuwe interviews ‘Wetenschapper in de Spotlight’ online

Maandag, 2 oktober 2017

Wat drijft onze hoogleraren, PhD’ers, onderzoekers en Universitair (hoofd)docenten? Waar komt hun passie voor het recht, de criminologie of het fiscaal recht vandaan? Met welke onderzoeken zijn ze bezig? En wat onderscheidt Erasmus School of Law en haar onderzoek van de rest van de academische wereld?

Donderdag, 26 oktober 2017, 13:00

Guest lecture Ass. Professor Paul Verbruggen

“The Constitutionalization of Private Regulators: Understanding the Role of Private Law“

Vrijdag, 27 oktober 2017, 16:00

Inaugural Lecture dr. N.J. Philipsen

Dr. N.J. Philipsen appointed as extraordinary professor of Shifts in Private and Public Regulation