Nieuwe student Criminologie

ERNA inlog gegevens
Rooster
Literatuurlijst
Bindend studieadvies

Compensatieregeling
Herkansingen
Vrijstellingen
Instellingstarief
Contact

Beste student,

Vanaf heden ben je student aan Erasmus School of Law!

Voor al je vragen, mededelingen en opmerkingen kan je vanaf nu terecht bij het Studiepunt ESL. Het studiepunt ESL is te vinden op de 2de etage in Sanders Building. Zij zijn te bereiken op het telefoonnummer 010 408 15 60 en via de mail op studiepuntesl@remove-this.law.eur.nl (mail altijd je studentnummer mee, zodat ze je goed kunnen helpen).

Ook is het mogelijk om langs te gaan bij het Studiepunt ESL. De openingstijden zijn:

  • Maandag: 11.00 - 16.30 uur
  • Dinsdag t/m Vrijdag: 09.30 - 16.30 uur

Wij wensen je veel succes met je studie!

Hans Kroon, Thomas Potma & Lara de Jong
Studievoorlichters Erasmus School of Law


ERNA inloggegevens

Je hebt je ERNA login gegevens ontvangen, hiermee kun je inloggen op lawweb.nl 

Niet ontvangen of kwijt? 
Stuur een mail naar lawweb@law.eur.nl Vermeld duidelijk jouw:

  • Studentnummer; 
  • Naam; 
  • Geboortedatum; 
  • Studie die je gaat volgen.

Rooster

Active academic learning
Binnen Erasmus School of Law volg je onderwijs via Erasmus Law College. Dit bestaat uit onderwijsgroepen, waar je door middel van probleemgestuurd leren (PGL) theorie leert en een casus voorbereidt. Bekijk hier meer informatie over het Erasmus Law College.

Rooster
De onderwijsgroepen en de practicumgroepen worden op maandag en donderdag aangeboden. Op woensdag zijn de hoorcolleges. Je wordt ingedeeld in een onderwijs- en practicumgroep en kunt (tussentijds) niet wisselen. In welke onderwijsgroep en in welke practicumgroep je terecht komt, wordt eind augustus bekend gemaakt. Op dinsdag en vrijdag heb je geen onderwijs.

Jaarindeling 2017-2018
Bekijk hier de jaarindeling voor collegejaar 2017-2018.

Tentamenrooster
Tentamenrooster bacheloropleidingen

NB: In de bovenstaande overzichten zijn geen tentamenlocaties opgenomen. Raadpleeg voor de meest actuele roostergegevens MyTimetable en de roosterinformatie op de digitale leeromgeving van Erasmus Law college, LawWeb.


Literatuurlijst

Een deel van de literatuur dient verplicht aangeschaft te worden. Op de literatuurlijst staat aangegeven welke literatuur verplicht is.

Bekijk hier de literatuurlijst van het eerste bachelorjaar van de opleiding Criminologie 2017-2018.

Wettenbundels 
Wettenbundels zijn onmisbaar tijdens je studie en tentamens en moet je aanschaffen. Je kunt de keuze maken tussen een Kluwer Collegebundel of een VNW.

Let op: Studenten RechtsgeleerdheidFiscaal recht en studenten van het Mr.drs.-programma dienen naast de reguliere wettenbundels tevens beschikking te hebben over de Pocket Belastingwetten editie 2018 (Kluwer) of de fiscale wetseditie van SDU editie 2018, voor het vak Inleiding fiscaal recht (blok 1.7).

De wettenbundels kun je eenvoudig en snel, met 5% korting aanschaffen via je studievereniging:


Je kunt de wettenbundel ook bij de reguliere boekenhandel of de websites van de uitgevers (Kluwer en SDU) bestellen en kopen.

Wijze van bestellen 
Deze literatuur kan het komend collegejaar digitaal of in hard-copy worden aangeschaft. De boeken kun je via de websites van de uitgevers, Studystore of via de reguliere boekhandels bestellen.
Uiteraard zal alle literatuur van Erasmus Law College net als het voorafgaande jaar beschikbaar worden gesteld in het Studielandschap. Het Studielandschap is op werkdagen van 09.00 t/m 19.00 uur geopend. Een deel van de literatuur is ook te vinden in de UB.


Bindend studieadvies

Als voltijdstudent moet je in het eerste jaar van inschrijving 60 ECTS van het eerste jaar (B1) halen. 


Compensatieregeling

Eerste jaar van inschrijving: In het eerste jaar van inschrijving mag je een of meer afgeronde vijven compenseren met andere behaalde cijfers (een 7 of hoger) voor het tentamens van het B1. Dit mag enkel als aan het einde van het eerste jaar van inschrijving het gemiddelde ten minste (dus onafgerond) een 6,0 is voor alle B1 vakken (60 ECTS). Dit betekent dat een gemiddelde van 5,99 of lager te laag is.


Herkansingen

In het eerste jaar van de opleiding heb je in totaal twee herkansingen. In januari mag maximaal een onvoldoende uit blok 1 of 2 worden herkanst, in juli mag maximaal een onvoldoende uit blok 3 t/m blok 8 worden herkanst. 


Vrijstellingen

Indien je in aanmerking denkt te komen voor vrijstellingen binnen de opleiding Criminologie, dan kun je contact opnemen met de studieadviseurs van Erasmus School of Law. Zij kunnen je een indicatie geven van het aantal vrijstellingen waarvoor je in aanmerking zou kunnen komen.

Vrijstellingen worden niet automatisch verleend. Deze dienen te worden aangevraagd bij de examencommissie. Bekijk hier de voorwaarden voor het indienen van een vrijstellingsverzoek.

Het duurt enkele weken voordat de examencommissie jouw verzoek heeft behandeld, dus dien je verzoek zo snel als mogelijk in.


Instellingstarief

Ben je in het bezit van een hbo-diploma of een wo-bachelor en wil je aan een tweede bacheloropleiding beginnen, dan ga je het instellingstarief betalen. Dit is bepaald in artikel 7.46 van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. 

Voor het studiejaar 2016-2017 is dit in de bachelorfase € 6.200,- per jaar. Met een hbo-diploma ga je in de masterfase weer wettelijk collegegeld betalen, omdat je nog niet over een mastertitel beschikt.

Heb je een wo-master als je aan je tweede masteropleiding begint, dan betaal je in de masterfase € 11.300,- per jaar. Met een hbo- of wo-diploma behaald vóór augustus 1991, betaal je geen instellingstarief maar wettelijk collegegeld.


Contact

Heb je vragen? Neem dan contact op met de studievoorlichters:
Hans Kroon, Thomas Potma of Lara de Jong.

Tel: 010 408 1571
E: studievoorlichting@remove-this.law.eur.nl

Wij kunnen je sneller en makkelijker helpen als jij je studentnummer bij de hand hebt.